2022.03.21. in marketing és pr

Már nem csak pár másodperces snitteket, hanem akár 10 perces TikTok videókat is készíthetünk

a cég lehetőséget ad a 10 perces TikTok videók számára is - marketing seo

A TikTok komoly ugrásszerű fejlődésen ment keresztül az eltelt évek alatt, és indítása óta már számos új funkcióval jelent meg. Ezek közül a legutóbbi a 10 perces TikTok videó.

Korábban már írtunk a TikTokról, a közösségi média ma már nem is olyan új kedvencéről , mostani blogbejegyzésünk arról szól, hogy az új funkció már nem csak szórakozásra, de mélyebb hangvételű, hosszabb tartalmak gyártására is alkalmas. A TikTok munkatársai általában úgy nyilatkoznak, hogy ők folyton olyan új ötleteken gondolkodnak, amelyekkel értéket hozhatnak a közösségükbe és gazdagíthatják a TikTok élményt. A 2021-ben elérhetővé vált 3 perces videók (bizonyos felhasználóknak akár 5 perces videók) sikere után nem meglepő, hogy a cég lehetőséget ad a 10 perces TikTok videók számára is.

A TikTok ma már nem feltétlen csak arról szól, hogy a felhasználók tátognak valamilyen zenére.

A felhasználók történeteket, érdekességeket osztanak meg követőikkel. Különböző módon és metódussal próbálnak minél több megtekintést elérni a TikTok fiókjuk számára. Olyat is találhatunk, ahol egy srác 60 nap alatt próbál beidomítani egy madarat, hogy a kezéből egyen. Sokan mások főző tudományukat, tánctudásukat szeretik megmutatni. Tehát a TikTok egy olyan platform, ahol a tartalomgyártásnak kizárólag a képzelet szülhet határokat.

Azzal, hogy hamarosan elérhetővé válik a 10 perces TikTok videó, még nem fog mindenki olyan hosszúság videókat készíteni. Nem is kell, hiszen az átlag felhasználót, aki gyorsan pörgeti folyamot, nehéz lesz 10 percig magunknál tartani. Viszont megragadhatja az idősebb közönséget, tartalmasabbá teheti a kommunikációt, illetve, ha ügyesen töltjük fel tartalommal, az megnövelheti az elköteleződést a profilunk iránt és lehetünk egy téma komolyabb szakértői is. A 10 perces videókkal megjelenhetnek olyan tartalmak is, amik eddig csak YouTube-ra vagy más videómegosztóra kerülhettek volna fel. Illetve a jövőben így akár megjelenhetnek a hirdetések is, amik bevételt generálhatnak a TikTokker számára.

a 10 perces TikTok videók új lehetőséget adnak

Bár a hirdetések már egy ideje jelen vannak a TikTokon, de egészen eltérnek a megszokottól. A legtöbb reklám épp olyan sémára épül, mint a rövid videók, amik a „foryou”-ban találhatók. Azért, hogy a fogyasztó ne akarjon azonnal továbbpörgetni egy reklámot (amit amúgy simán megtehet). A hazai TikTok influenszerek is egyre több hirdetésben, sőt akár a TV-ben is láthatóak.

A TikTok, mára kétségtelenül az egyik legnagyobb látogatottságú közösségi médiaplatform, amely sikerén felbuzdulva az Instagram és a YouTube is rövid videós tartalmakkal igyekeznek megújítani a kínálatukat. Miközben az ötletgazda, a 10 perces TikTok videó bevezetésével, épp az ellenkező irányba indul.

Nagy kedvencünk a kevésbé ismert TudományPláza TikTokja.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 2 =