2016.11.10. in marketing és pr

A digitális bank a jövő?

Fintech program - digitális bank - PRove kommunikáció

Az MKB Bank FinTech Programot indít a XXI. századi digitális bank fejlesztésére, platformot teremtve számos értékes partneri együttműködés számára. A program első lépcsője az Akadémia elvégzése.

A Bank pénzügyi start-upok és technológiával foglalkozó csoportok támogatására szervez egy négy héten át tartó, heti egy alkalmas akadémiát. Melyen Magyarország legismertebb szakértői tartanak majd előadást a digitális pénzügyek világáról. Az akadémia a lakosság és a vállalatok pénzügyeinek átalakulása, a digitális bank és a digitális bankolás fejlődése, lehetséges kifutási pályái, vagy a hitelezés, a pénzforgalmi szolgáltatások, illetve a vagyonmenedzsment digitális gyakorlatai témákat járja majd körül. A cél a pénzügyi gondolkodás felzárkóztatása a gyors információkra épülő társadalom mellé.

„Hiszünk abban, hogy kötelező befektetni a hazai pénzügyi kultúra fejlesztésébe, a legújabb digitális pénzügyi technológiák megismertetésébe. Ennek a társadalmi missziónak a jegyében hívtuk életre Magyarország első FinTech Akadémiáját” – mondta Hetényi Márk. Aki az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese. Elmondása szerint, arra próbálják motiválni a hazai fejlesztőket, hogy új megoldásokkal járuljanak hozzá a digitális bankolás, a mobilbankolás és a mobilfizetés fejlődéséhez.

Az első fordulóra való jelentkezés ugyan már lezárult, a programban azoknak van lehetősége részt venni, akiknek van előadható digitális pénzügyi megoldása, vagy megközelítése, amelyek megvalósításához, továbbfejlesztéséhez, vagy piaci bevezetéshez banki partnerre lenne szükség – az akadémia elvégzését követően – részt venni Magyarország első FinTech versenyén.

A verseny természetesen akkor lesz sikeres, ha a résztvevők már előzetesen alapos ismereteket szereztek a nemzetközi trendek alakulásáról. Valamint a legújabb technológiákról és gyakorlatokról, hogy innovatív ötleteik a nemzetközi színtéren is megállják a helyüket.

A FinTech versenyre az akadémia végeztével 2016. december 1-ig lesz lehetőség jelentkezni.

Korábbi blogbejegyzésünkben már írtunk a FinTech-ről, amely  egy olyan lehetőség az információs technológia használatára, ami közelebb hozza egymáshoz a pénzügyi szolgáltatásokat és az ügyfeleket.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − hat =