2019.05.08. in marketing és pr

Facebook – Lelkes rajongók az oldalon

Fontos, hogy a „lelkes rajongók” funkció csak a jogosult, videótartalom-készítő oldalak számára elérhető, a személyes profilok számára nem.

Biztosan feltűnt már mindenkinek a Facebookon, hogy egyes nevek mellett kis ikonok vannak.

Az adminisztrátorok és moderátorok már régebben kaptak egy kis ikont. Viszont most már a lelkes rajongók is kapnak egy jelvényt. Az emberek akkor válnak jogosulttá a lelkes rajongói jelvény bekapcsolására, ha a legaktívabbak közé tartoznak egy oldalon. Ami az oldal videóinak megtekintésével, a tartalmak kedvelésével vagy a rájuk való reagálással, illetve hozzászólások írásával vagy megosztásával érhető el.

Azoknál az embereknél, akik megfelelnek a jelvény feltételeinek, és bekapcsolják a nevük melletti jelvényt, meg fog jelenni az a név mellett, amikor bármilyen aktivitást mutatnak az oldal tartalmával kapcsolatban. Továbbá nyilvánosan láthatóak lesznek az oldal „Közösség” lapfülének lelkes rajongói listáján.

Fontos, hogy a „lelkes rajongók” funkció csak a jogosult, videótartalom-készítő oldalak számára elérhető, a személyes profilok számára nem.

Facebook – Lelkes rajongók az oldalon.

A „lelkes rajongók” funkciót elsősorban videotartalom-készítőknek hozták létre, de bármely arra jogosult oldal bekapcsolhatja a funkciót, amennyiben teljesíti a követelményeket. Mint például azt, hogy az oldal videosablonra vált. Fontos megjegyezni, hogy a műsoroldalak nem tudnak videosablonra váltani. Következő feltétel lehet, hogy több mint 10 ezer követővel kell rendelkezni és legalább 28 naposnak kell lennie az oldalnak. A legfontosabb pedig az, hogy nem használja a közösség szolgálatáért járó jelvényt.

Miután bekapcsoltuk az oldalhoz ezt a jelvényeket is, akár egy hétig is eltarthat, amíg a rajongók fogadják a felkérést és láthatóvá válnak az oldal „Közösség” lapfülén. Amikor valaki értesítés kap a lelkes rajongói státuszról, a Lelkes rajongói jelvény megjelenítése pontra kell kattintani ahhoz, hogy a jelvény megjelenhessen. Ha ez megtörtént, akkor ezt követően automatikusan fog a jelvény megjelenni a neveik mellett, amikor valamilyen interakciót folytatnak az oldallal a Facebookon.

Ha valaki mint magánszemély bekapcsolta a rajongói jelvényt, érdemes szem előtt tartania pár dolgot.

  • Az oldallal való interakció lehet az oldalt megemlítő bejegyzés, az oldalon vagy profilon közzétett bejegyzésekhez írt hozzászólás, illetve az oldalnak küldött privát üzenet.
  • Meg fog jelenni az oldal „Közösség” lapján, mint az egyik lelkes rajongó.
  • A jelvény továbbá meg fog jelenni az összes korábbi interakciónál is az oldallal, amelynek lelkes rajongója.
  • Ha később a jelvény elrejtése mellett dönt, akkor az el lesz távolítva az összes olyan interakcióból, ahol korábban megjelent.
  • Szükség lehet némi időre ahhoz, hogy a változások érvénybe lépjenek.
  • A rajongók köre hetente frissül, tehát a jelvényt és a lelkes rajongói státuszt el is lehet veszíteni. Az oldal adminisztrátorai el is távolíthatják az egyes rajongók jelvényeit, vagy akár ki is kapcsolhatják a lelkes rajongói jelvényeket az oldalukon. Ilyen esetben elveszíthető a jelvény.

Fontos tudni, hogy teljesíteni kell az oldalakra vonatkozó jogosultsági kritériumokat ahhoz, hogy be- vagy kikapcsolhassa valaki a jelvényeket.

Ez a jelvény természetesen bármikor törölhető. Ha törölni szeretné, csak kattintson a rajongó oldal tartalmához fűzött hozzászólására, és válassza a Jelvény eltávolítása lehetőséget, vagy kattintson a nevére az oldal „Közösségi” lapfülén található teljes rajongói listán és tegye meg a szükséges lépéseket.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =