Shopify.com – újabb innovatív megoldások segítik a kereskedőket és a fogyasztókat világszerte

Shopify.com – újabb innovatív megoldások segítik a kereskedőket és a fogyasztókat világszerte

Az Shopify.com ahogy már megszokhattuk újabb újdonságokkal jelentkezett az éves Unite konferenciáján. Most a platform bővítését és fejlesztését tűzték ki célul.

A Shopify.com a WordPress-alapú WooCommerce mellett a legnépszerűbb webáruházépítő CMS, aminek segítségével nagyobb programozói tudás nélkül lehet online áruházakat létrehozni. Az innovatív vállalat újdonságai közé tartozik a rendelésteljesítési hálózat, egy új platform vállalati márkák számára és a nemzetközi piacon értékesítő kereskedőket segítő eszközök.

Az újdonságokat az évenként megrendezett Shopify Unite konferencián mutatták be, amin a cég partnerei és a globális fejlesztési közösség tagjai szoktak részt venni.

„A Shopify igazi erejét ökoszisztémájának változatossága és megbízhatósága adja” – mondta el a Shopify vezérigazgatója, Tobi Lutke. A Unite konferencián lehetőségünk van bemutatni fejlesztői közösségeinknek és partnereinknek termékkínálatunkat és az ezekkel kapcsolatos terveinket. Velük együtt, csakis közösen munkálkodva van esélyünk arra, hogy átformáljuk a kereskedelem jövőjét, és szerte a világon eszközöket adjunk a vállalkozók kezébe céljaik megvalósításához.”

A Shopify.com rendszeresen előrukkol valamilyen e-kereskedelmet előre mozdító innovációval. Most a platform bővítését és fejlesztését tűzték ki célul, annak érdekében, hogy minden biztosítva legyen a közvetlenül a fogyasztóknak értékesítő kereskedelmi tevékenység kiépítéséhez. Az újítások közé tartozik a vállalati márkák számára létrehozott Shopify Plus felület és több, globálisan használható funkció. Emellett a Shopify bevezet egy rendelésteljesítő rendszert, amivel a kiskereskedők gyorsan és olcsón képesek szállítani termékeiket.

A Shopify.com AI-t és gépi tanulást használ a logisztika végrehajtásához

A rendelésteljesítő hálózat (Fulfillment Network)

A hálózat rendelésteljesítési központokból áll, amelyek az Egyesült Államok területén vannak elosztva. A szállítási költségek és határidők optimalizálását egy gépi tanuló mechanizmus végzi, ami figyelembe veszi a fogyasztói élményt és a márkák láthatóságát is.

A Shopify Plus platform

A Shopify Plus egyszerűen átláthatóvá teszi a kereskedő üzleti folyamatait. Eszközöket kínál a kiegyensúlyozott üzletmenet fenntartására, lehetővé teszi az új ötletek gyors megvalósítását és a vevői igények szem előtt tartását, hogy minél inkább segítse a vállalkozások fejlődését. A A Shopify Plus segítségével minden eddiginél könnyebb új webshopot indítani.

Következő generációs POS szoftver

Az új szoftver bevezetésének célja a lehető legtovább javítani fogyasztói tapasztalatokat a vásárlás menetével kapcsolatban. Az új Shopify POS (Point of Sale) minden szempontból fejlődést jelent: gyorsabb, intuitívabb, egyszerűbb, skálázhatóbb, fejlettebb ügyfélszolgálati funkciókkal. A Shopify.com teljes hozzáférést engedélyez a webshop tulajdonosoknak.

Globális terjeszkedés/növekedés: Új módszerek a nemzetközi vásárlók elérésére

11 új nyelvvel bővítették a Shopify felületét, most már hagyományos kínai, egyszerűsített kínai, dán, holland, finn, hindi, maláj, norvég, svéd, koreai és thai nyelven is igénybe vehető a szoftver. Ezentúl a vállalat által bevezetett új API (alkalmazásprogramozási interfész) tárolja a vevők számára lefordított tartalmakat, beleértve a termékleírásokat, gyűjteményeket és blogbejegyzéseket. A Shopify.com használók így ugyanazt a vásárlói élményt tudják biztosítani több nyelven is. A globális terjeszkedést segíti az is, hogy a kereskedők több külföldi valutában is megadhatják termékeik árát. Az ellenértéket a saját országuk fizetőeszközében kapják meg.

Új tervezőeszközök a webshopok designjának kialakításához

A kereskedők az új eszközökkel a korábbinál egyszerűbben hozhatnak létre különleges megjelenésű webshopot, természetesen bármiféle programozói tudás nélkül. Mondják a fejlesztők, de azért ez csak 80%-ban van így. A megújult felületen lehetőség van videóval és háromdimenziós modellekkel bemutatni a termékeket. A Shopify partnereknek lehetősége van előfizetéses fizetési funkciókat beépíteni közvetlenül a fizetési folyamatba.

A kereskedők rendelkezésére álló eszközök

A GraphQL, ami egy Facebook által fejlesztett lekérdezési nyelv az API-khoz, platformján elérhetők a Shopify.com legnépszerűbb könyvtárai, így a fejlesztők még gyorsabb, stabilabb és hatékonyabb oldalakat építhetnek. A CLI (command-line interface) applikáció segítségével a Shopify.com felhasználók az összes alkalmazásfejlesztési lépést egyetlen parancsba sűríthetik, amivel könnyedén automatizálhatják a folyamatot és rövid idő alatt létrehozhatják egy alkalmazás vázát. Az úgynevezett App Bridge megoldással pedig programokat integrálhatnak a platformba, ami hozzájárul a kereskedők felhasználói élményének növeléséhez.

A szállítási rendszer megújításával a kereskedők különböző szállítási szabályokat és árakat rendelhetnek a termékekhez. A logisztikai folyamatok ezentúl könnyebben automatizálhatók és átláthatóbbak, emiatt a harmadik felek alkalmazásaiban összegyűlt adatok könnyebben felhasználhatók.

Vélemény, hozzászólás?

13 + nyolc =