Shopify – A kereskedelem támogatását szolgáló új technológiák

Shopify - A kereskedelem támogatását szolgáló új technológiák

A Shopify bejelentette a kereskedelem támogatását szolgáló új technológiák eddigi legnagyobb csoportjának bevezetését.

A kiskereskedelem nem halott. Csak változáson megy át: a kiskereskedelmi szektorhoz való általános hozzáférés biztosítása minden kereskedő számára dinamikusan fejlődő gazdaságot eredményez.

A felhő alapú, többcsatornás kereskedelmi platform, a Shopify Inc. bemutatta legújabb kereskedelmi technológiáit Unite elnevezésű konferenciáján. Amelyen minden évben egyszer összegyűlnek a cég nemzetközi fejlesztői közösségének tagjai.

Tobi Lutke, a Shopify vezérigazgatója elmondta, hogy szeretnének segíteni minden vállalkozónak szerte a világon abban, hogy kommunikálhasson és folyamatos kapcsolatban állhasson az ügyfeleivel. Igyekeznek megkönnyíteni számukra a vállalkozásuk működtetését és hozzájárulni a sikeres üzletmenethez.

shopify cég UnitAz újonnan bevezetett termékek három kulcsfontosságú területen segítik a vállalkozókat – az értékesítési volumen növelésében, a tevékenység hatékonyságának fokozásában és a webáruházépító platform partner-ökoszisztémája kínálta előnyök fokozott kiaknázásában.

A Shopify kiskereskedelmi üzletekben használatos POS rendszerén számos új opciót eredményező fejlesztéseket hajtottak végre. Ideértve a többcsatornás termékvisszaküldést és termékcserét, az árusítóhelyi termékátvételt, egy „borravalóadást” lehetővé tévő opciót, egy, az ügyfelek számára a fizetést/számlakiegyenlítést megkönnyítő kiegészítő alkalmazást és egy, a fejlesztőket segítő úgynevezett SDK-t (szoftverfejlesztő készlet).

Be fognak vezetni egy vadonatúj, csúcstechnológiát képviselő Tap & Chip Readert (érintés nélküli fizetésre alkalmas kártyaleolvasó), amely kiemelkedő üzleti vásárlási élményt biztosít azáltal, hogy az összes nagyobb érintésmentes fizetésre alkalmas rendszerhez használható, ideértve az Apple Pay-t és a Google Pay-t is.

Bizonyos, kifejezetten a kiskereskedelmi értékesítést szolgáló funkciók is hozzáadásra kerülnek a standard csomaghoz (Shopyfy Plan). Azaz díjmentesen állnak majd rendelkezésre, illetve a csomagon kívüli igénybevétel esetén sem jelentenek majd plusz kiadást. 2018-ban megnyílik az első Shopify üzlettér, amely segítséget nyújt a kiskereskedőknek vállalkozásuk fejlesztésében. Az üzlettér állandó, központi hozzáférést biztosít a platform legjobb termékeihez, szolgáltatásaihoz és új  technológiáihoz. Ugyanakkor támogatást, inspirációt és tájékoztatást/oktatást is biztosít a kiskereskedők számára.

 

A marketing tevékenység egyszerűsítése

Egyszerűsödik az igen összetett marketing eszköztár annak érdekében, hogy hathatósabb segítséget nyújtson a vállalkozások számára az értékesítési volumen növelésében. A Shopify.com „műszerfalra” egy új Marketing szekció kerül fel, amely lehetővé teszi a kereskedők számára marketing kampányok tervezését, lefolytatását és a kampány eredményességének mérését kedvenc Shopify alkalmazásaik használatával. A kereskedők ugyanakkor részletes és praktikus, saját termékeikre és üzleteikre szabott marketing ajánlásokat is kaphatnak.

A folyamatosan bővülő promóciós eszközök köre tovább nő a  Buy One Get One (BOGO) & Quantity discounts (Kettő egy áráért és Mennyiségi árengedmények) alkalmazásokkal, lehetővé téve a kiskereskedők számára, hogy árengedményeket és vásárlásösztönző akciókat kínálhassanak vevőiknek a vásárolt tételek száma alapján. A Dynamic Checkout funkció közvetlenül a termékvásárlási weboldalon kínálja fel az ügyfél számára az általa preferált fizetési módozatot. Ez lehetővé teszi az ügylet egyetlen érintéssel való lebonyolítását a Shopify Pay, az Apple Pay és számos egyéb wallet (e-pénztárca) szolgáltatás használatával.

 

A munkafolyamatok újragondolása és átalakítása

Ez az automatizálás és a támogató háttérfunkciók egyszerűsítését jelenti. Bevezetésre kerül egy új, Locations elnevezésű funkció. Amely lehetővé teszi a kiskereskedők számára, hogy egyszerűbben és jóval hatékonyabban kezelhessék a fizikailag különböző helyeken található raktárkészletüket. A Fraud Protect for Shopify Payments (Shopify fizetések visszaélés elleni védelme) szabadon választható funkció, mely védelmet nyújt a visszaélések ellen a Shopify Payments-en keresztül feldolgozásra kerülő megrendelések lebonyolításakor jogosulatlan chargeback (visszaterhelés a kereskedőre) esetén. Ezáltal lehetővé téve a kiskereskedők számára, hogy több rendelést teljesítsenek kevesebb késedelemmel.

2018 nyarától valamennyi partner és fejlesztő rendelkezni fog azzal az opcióval, hogy a Kit Skills app segítségével új készségeket taníthasson meg a Shopify Kit nevet viselő virtuális személyi asszisztensének. Ezzel további, a marketingen túlmutató, személyre szabott támogatást kívánnak biztosítani a kereskedők számára.

Bevezetnek egy vadonatúj appot, melynek neve Shopify Ping. Melyet kifejezetten azzal a céllal alakítottak ki, hogy egyszerűsítse és központosítsa az üzleti kommunikációs és marketing tevékenységeket. A Shopify Ping a kereskedőket segítő virtuális asszisztens, a Kit kiegészítése, mely a marketing tevékenységek tervezése, kialakítása és kezelése révén támogatja a kereskedőket vállalkozásuk bővítésében. Hamarosan napvilágot lát egy béta verzió. Amely saját nyelvű felületet kínál  a kereskedők számára német, japán, francia, spanyol, brazíliai portugál és olasz nyelven.

Bevezetésre kerülnek helyi fizetési opciók is, amelyek révén a vásárlók a legnépszerűbb, általános használt hitelkártyás és mobilfizetési módozatokon felül igénybe vehetik az adott országban preferált készpénzmentes fizetési módokat is.

 

Erőforrások hatékonyabb kiaknázása

A Shopify kibővített ökoszisztémája révén átalakul a kiskereskedelmi tevékenység fogalma. A Shopify Services Marketplace a cég partnerei és a kereskedők számára szorosabb együttműködést tesz lehetővé egy úgynevezett „one-stop shop” (mindent egy helyen) funkció. Melynek használatával a kereskedők hozzáférhetnek a Shopify partnerek képviseltének tudásbázishoz, mint például honlaptervezés, marketing, fényképezés és számos egyéb terület.

A megújult App Store könnyebb böngészést és személyre szabott ajánlásokat is kínál. Gyorsabb és tájékozottabb üzleti döntéseket téve lehetővé a vállalkozók számára. Az adminisztrációs API (alkalmazásprogramozási interfész) teljes egészében GraphQL alapokra kerül, így a cég partnerei hatékonyabban tudnak majd új, gyors és stabil appokat kidolgozni.

A Connectors for Shopify Flow segítségével bármely app integrálható a Shopify rendszerébe egy automatizált munkafolyamatok elindítását és befejezését szolgáló saját triggerek és műveletek létrehozását lehetővé tévő funkció használatával.

Amit a Shopify-ról tudni érdemes:

shopify cégA Shopify felhő alapú, többcsatornás, piacvezető kereskedelmi platform. A kereskedők a szoftver használatával megtervezhetik, elindíthatják és kezelhetik üzletüket számos értékesítési csatornát igénybe véve. Ideértve az internetet, mobileszközöket, közösségi oldalakat, piactereket, fizikai üzleteket és úgynevezett pop-up (ideiglenes, szezonális) boltokat is. A platform ugyanakkor rendkívül hatékony eszközöket biztosít a kereskedők számára a támogató (back office) tevékenységekhez is, és mindezt egyetlen felületen láthatják és kezelhetik. A platform létrehozásakor prioritásként kezelték a megbízhatóságot és skálázhatóságot, azzal a céllal, hogy egyszerű és felhasználóbarát vállalkozási szintű technológiákat biztosítsanak bármely méretű vállalkozás számára. A cég központja Ottawában, Kanadában működik. Jelenleg több mint 600 000 üzleti vállalkozást támogat körülbelül 175 országban. Olyan márkák tekintik megbízható partnerüknek, mint a Red Bull, a Nestle, a Rebecca Minkoff, a Kylie Cosmetics.

Nos, azt is hozzá kell mindehhez tenni, hogy a fejlesztési hullám nem garancia arra, hogy minden fentebb felsorolt terv és állítás megvalósul majd. Ezek az előremutató állítások természetükből adódóan a jövőbeli eredmények és körülmények előre jelzését illetően bizonytalansági tényezők tárgyát képezik. Így a cég nem garantálja, hogy az új termékek/szolgáltatások a tervezett formában és időpontban valóban elérhetőek lesznek. Ám, azért, ha néhány megvalósul ebben az évben, akkor az valóban nem lenne rossz teljesítmény.

Vélemény, hozzászólás?

1 × 1 =