Kozmetikumok piaci bevezetése

A kozmetikumok piaci bevezetése sok papírmunkát és nagy odafigyelést igényel.

Nagy divat a sajátkészítésű termék, egyfajta reneszánsza van a kézműves kozmetikumoknak. Hajdanán természetes volt, hogy az emberek mindent maguk előállítottak elő. Ma egy modernebb verzióban élvezhetjük a kémia csodás reakcióit, és így finom olajok keverékéből lúg segítségével egyedi szappanokat alkothatunk. De a bátrabbak képesek krémeket, lemosókat vagy fogkrémeket is összeállítani.

A hobbi tevékenységen túl gyártott termékek esetében viszont fontos tudni, hogy az eladásra kerülő kozmetikumoknak sokrétű törvényi szabályozása van. A kozmetikumok piaci bevezetése nem egyszerű folyamat.

Szükséges egy ÁNTSZ által engedélyezett műhely, ahol a GMP (good manufacturing process) elveknek, vagyis a helyes gyártási gyakorlatnak megfelelően zajlik a termékek előállítása, és erről nyilatkozni is kell. Minden gyártott tétel minőségét a műhelyben is ellenőrizni kell a kötelező laboratóriumi mikrobiológiai vizsgálatokon túl a saját minőségellenőrzési előírásoknak megfelelően.

Csak megfelelő diplomával rendelkező szakember végezheti el a biztonsági értékeléseket, kockázati számításokat a termék használatához, és csak ezután lehetséges a forgalombahozatali-szám regisztrációja az európai uniós rendszerben.

A termékinformációs dokumentáció-dosszié összefoglalja az új termékhez kapcsolódó minden információt (alapanyagok minősége, receptúra, gyártás leírása, minőségellenőrzés, biztonsági értékelés, szakértői vélemény). A kozmetikumok piaci bevezetése a jogi procedúra után válik igazán érdekessé.

Miben tud Önnek segíteni szakértő kollégánk?

  • kozmetikumkészítő műhely kialakításában, felszerelésében, beüzemelésében,
  • termékkör kialakításában, fejlesztési és méretnövelési szaktanácsok adásában,
  • minőségellenőrzési rendszer kidolgozásában,
  • műhely és termékek engedélyezésével kapcsolatos tanácsadásban,
  • Európai Uniós regisztrációhoz szükséges dokumentumok készítésében,
  • a piacralépési-stratégia kidolgozásában,
  • marketingterv készítésében és megvalósításában.

 

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT! - Kozmetikumok piaci bevezetése