Sokan tévesen azt hiszik, hogy csak a sikertelen vezetőknek van szüksége tanácsadókra vagy coach-okra. Sokan azt sem tudják mi a kettő között a különbség. 

Fontosnak tartjuk, hogy a vezetők szakmai tudásuk mellett összhangba tudják hozni döntéseiket saját értékeikkel, motivációjukkal és képesek legyenek megfelelni a velük szemben támasztott szervezeti, magánéleti elvárásoknak.

A vezetői, szakmai tanácsadás, ahogy azt a neve is mutatja tanácsok, javaslatok adásáról szól, amikor a tanácsadó az adott probléma kapcsán információt gyűjt, ezeket elemzi, értékeli, alternatívákat javasol. Valamint ismerteti, mik lehetnek az egyes alternatívák kimenetelei, eredményei, kockázatai, előnyei vagy éppen hátrányai. És így tovább. Az ügyfél az által elfogadott alternatív megoldást megvalósítja, vagy együttműködést kezdeményez cégünkkel, melynek során közösen vagy cégünk önállóan teszi meg a sikerhez vezető szükséges lépéseket. Végül értékeljük az eredményeket. Mindez természetesen a humánerőforrás területet érintő személyes fejlődésre vonatkozó szolgáltatásban az egyén személyiségének figyelembevételével egyéni megvalósítással működik. Ilyen esetekben sok ember számára hasznosabb a coaching.

A coaching a benne részt vevő személy, fejlődési, változási folyamatának olyan szemléletű és eszközökkel történő támogatását jelenti, melyre jellemző, hogy a coach nem ad alternatív javaslatokat arra vonatkozóan, hogy a résztvevőnek mit kellene tennie. Hanem segít neki megtalálni a saját válaszait. Ez egy alapvető szemléletbeli különbség a tanácsadás és a coaching között. Ez önmagában is kizárja, hogy a coachingot a tanácsadás speciális formájának nevezzük.

Szakértő kollegáink és partnereink segítségével legjobb tudásunk szerint nyújtunk szakszerű segítséget személyre szabott módszerekkel az üzleti, szervezeti, esetlegesen a karriercélok hatékony eléréséhez. Eredményességünk forrása, hogy a cég egészét feltérképezzük (legfontosabb belső viszonyok, az adott iparág, piaci helyzet, személyiség). Ezek az alapok.

Erre építve adunk tanácsot vagy segítünk abban, hogy a konzultációk során ki-ki megtalálja az optimális, sikerre vezető megoldást. Küldetésünk, hogy a gazdasági élet szereplői számára személyre szabott fejlesztést, szakértő, szakmai támogatást nyújtsunk, hozzájárulva ezzel ügyfeleink eredményes munkavégzéséhez, kiegyensúlyozott és sikeres életéhez.

Kollegáink többéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, különféle módszerek alkalmazásában jártasak, okleveles pszichológusok, life coachok és mediátorok.

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT!