Gyakornok – vélemények gondolatok

Az eltelt évek alatt nagyon sok fiatal megfordult nálunk, akik különböző iskolákból érkezve, különböző dolgok iránt érdeklődve itt töltötték a gyakorlatukat.

 

Az alábbi vélemények gyakornok munkatársainktól származnak:

Marketing szakos hallgatóként nagyon szerettem volna egy olyan ügynökségnél eltölteni a szakmai gyakorlati időmet, amely valódi tudást és gyakorlatot nyújt a számomra. Rengeteg helyre beadtam a jelentkezésemet, de a legtöbb helyen elvárás volt a minimum egy év tapasztalat, ami eléggé elkeserített. Azonban amikor rátaláltam a PRove Kommunikációra megkönnyebbülés töltött el, hiszen itt nem volt elvárás semmiféle előzetes szakmai tapasztalat. Viszont cserébe megtanítanak sok mindenre, amire egy marketingesnek szüksége van a munkaerőpiacon. Már a legelső naptól kezdve komoly feladatokat kaptam, amelyekhez megfelelő útmutatás és segítség is társult, itt igazi munka folyik. Többféle cégnek dolgozhattam és megismerkedtem az online, illetve az offline marketing minden fortélyával. Rengeteget fejlődtem az itt eltöltött idő alatt, ráadásul jó néhány cikket a nevem alatt publikálhattam. Ajánlom mindenkinek a PRove Kommunikációt, aki valóban szeretne biztos alapokat kapni és fejlődni a szakmai gyakorlat ideje alatt.
K. Aida Karolina (2021)

 

Furcsa volt, hogy az első szakmabeli munkám, a vírus miatt, teljesen otthonról zajlott és senkivel sem találkozhattam. Tudom, lehetett volna sokkal többet tanulni, amit bánok, de azért szerintem elég jó alapokat kaptam így is. A home office ellenére összességében élveztem az itt töltött szakmai gyakorlatomat, mivel a körülményekhez képest próbáltak több dolgot megmutatni, és nem volt egyhangú az egész. Tetszett, hogy nem igazán kezeltek tipikus gyakornokként, hanem értékelték a munkám és kíváncsiak voltak a véleményemre. Ezek talán triviális dolgok, de szerintem (legalábbis eddigi saját, és ismerőseim tapasztalatai alapján) sok a negatív visszajelzés, ami a gyakornokokat illeti. Az, hogy átbeszéltük a feladatokat, amiket csináltam, nagyon-nagyon hasznos volt. Az első blogbejegyzésemnél még eléggé el voltam veszve, de miután mondtak pár tippet már jobban ment, és ez szerintem igaz a többi szövegemre is. Rövid idő alatt is el tudtam érni egy kis szakmai fejlődést, amire eléggé szükségem volt. A következő két hétben több állásinterjúra is megyek, és ez a rövid kis munka is segített ebben, hogy az elveszett érzést felváltsa végre kicsit a magabiztosság.
K. Andrea (2021)

 

Marketing szakos hallgatóként azt hittem, az egyetemen elegendő elméleti tudást kaptam a marketingről, de amikor megkezdtem a szakmai gyakorlatomat a PRove Kommunikációnál, hamar rájöttem, csak az elméleti tudás nem elegendő a marketing világában. Lehetőségem volt közelebbről megismerni a SEO világát, amiről már oly sokat hallottam, mégis teljesen új és izgalmas élményként fogadtam annak alkalmazását. Megtanultam, milyen cikket és blogot írni, valamint megtanultam, miként lehet a közösségi oldalakon megfelelően kommunikálni. Számtalan online hirdetés működésébe volt lehetőségem belesni, amire egy multinacionális cégnél, adminisztratív munkát végezve biztosan nem lett volna lehetőségem! Örülök, hogy a PRove Kommunikációnál töltöttem a szakmai gyakorlatom, ugyanis itt megtanulhattam, mi is az igazi marketingtevékenység! Csak ajánlani tudom azoknak, akik tényleges tudásra akarnak szert tenni, és akik fejlődni akarnak ahhoz, hogy a későbbiekben jól el tudjanak helyezkedni a marketing világában! Tökéletes alkalom arra, hogy felkészítsen, mit is jelent ebben a szakmában dolgozni.
M. Dorina (2021)

 

Kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatóként (bármennyire is szeretem az egyetemet, kénytelen vagyok elismerni) nagyon nehéz olyan tudást szerezni az egyetemi évek alatt, ami valóban hasznos és versenyképes a munkaerőpiacon. A PRove Kommunikációnál töltött szakmai gyakorlatom alatt viszont hasznos gyakorlati tapasztalatot szerezhettem több területen, mélyebben megismerkedve a marketinggel, amit az egyetemi tanulmányaim alatt kifejezetten hiányoltam. Az itt töltött néhány hónap alatt megtanultam, hogyan hozzam elő hatékonyabban a mélyen rejtőző kreatív énem (ami eddig határozottan nem volt az erősségem, sőt). Örülök, hogy a kötelező szakmai gyakorlatom olyan helyen végezhettem el, ahol az első perctől kezdve komolyan vettek és kihívást jelentő feladatokkal bíztak meg, annak ellenére is, hogy nem volt semmilyen szakmai tapasztalatom. Szívesen fogom ajánlani másoknak is a PRove Kommunikációt gyakorlati helyként.
K. Nikolett (2021)

 

Marketing gyakornokként a PRove Kommunikációnál megtanulhattam mind az online, mind az offline marketing alapjait, sőt annál többet is. Már az első naptól kezdve komoly, felelősségteljes feladatokat kaptam, amelyek próbára tették a tudásom. Örülök, hogy a szakmai gyakorlatomat olyan helyen tölthettem, ahol valóban rengeteget tanulhattam és valódi tapasztalatot szerezhettem. A sokszínű feladatoknak köszönhetően valóban betekintést nyerhettem és kipróbálhattam magam a marketing különböző területein. Ajánlom mindenkinek a PRove Kommunikációt, aki valóban szeretne tanulni és fejlődni a szakmai gyakorlat alatt, valamint megalapozni tudását pályakezdőként.
P. Dorina (2020)

 

Az egyemről kikerülve, frissdiplomás pályakezdőként szomorúan tapasztaltam, hogy mindenhol elvárják a legalább egy éves tapasztalatot, így nem könnyű elhelyezkedni. A PRove Kommunikáció azonban kivételes hozzáállást tanúsít a gyakornokok felé, tapasztalat helyett tanulni vágyást, lelkesedést és érdeklődést várnak el. Online marketing gyakornokként már az első munkanaptól kezdve valóban releváns szakmai, felelősségteljes feladatokat kaptam, többet tanultam a témában, mint az egyetemen összesen. A változatos napi munka során nem csak versenyképes gyakorlati tudást szerezhettem, hanem a megírt szövegeket, cikkeket sok esetben a saját nevem alatt publikálhattam, ami rendkívüli lehetőség. Csak ajánlani tudom ezt a gyakorlati helyet mindenkinek!
G. Zsófia (2020)

 

Hosszú keresgélés után, egyik csoporttársam mutatta meg ezt a gyakorlati helyet. Amellett, hogy örültem, a gyakorlatomat el tudom végezni, sikerült egy olyan helyet találni, ahol tényleg fejlődhettem. Örülök, hogy egy olyan helyen sikerült letöltenem ezt az időt, ahol ténylegesen kikerültek a cikkeim. Ez a későbbi munkavállalás szempontjából is hasznos, mivel már tudok saját munkát felmutatni és nem csak a kávéfőzés fortélyait sajátíthattam el.
Bódi Bernadett (2020)

 

Nagyon sokat tanultam a szakmai gyakorlatom során és nagyon hálás vagyok, hogy itt tölthettem le ezt az időszakot. Jó volt látni, hogy a gyakorlatban hogyan is történnek a dolgok. Sok cégnek dolgozhattam, és nagyon sok területét sikerült elsajátítani az online marketingnek. Hálás vagyok. Csak ajánlani tudom ezt a helyet!
H. Beatrix (2020)

 

Sok szakmai gyakorlatot kínáló hely elvárásait böngésztem végig és szomorúan vettem észre, hogy mindenhol elvárják a tapasztalatot. Ekkor találtam rá a PRove Kommunikációra, ahol félve kérdeztem meg, hogy itt is elvárják-e a tapasztalatot. Mire nevetve azt a választ kaptam, hogy épp ellenkezőleg, itt tanulhatom meg az online marketinges szakmát, hiszen ezért vagyok gyakornok. Megkönnyebbültem, hogy végre megtaláltam a nekem való helyet, ahol előre leszögeztük, hogy itt nem lazsálás és kávéfőzés vár rám, hanem valódi és releváns munka. Az itt eltöltött két hónap alatt barátságos légkörben és tanításban volt részem. Valós cégeknek írtam marketing tervet, posztokat és blogbejegyzéseket, ha jól dolgoztam, ki is került a munkám. Csak ajánlani tudom annak, aki maradandó tudást szeretne kapni, nem pedig csak egy aláírásra pályázik a szakmai gyakorlat elvégzéséről.
B. Tamara (2020)

 

Nagyon örülök, hogy a kötelező szakmai gyakorlatomat a PRove Kommunikációnál tölthettem. Gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóként a marketinget sikerült az itt töltött 3 hónapom alatt jobban megismernem, ami a célom is volt a szakmai gyakorlat elvégzése során. Sok marketingkommunikációs területet ismerhettem meg és végre, amit csak az iskolában hallottam és tanultam élesben is kipróbálhattam. Olyan feladatokat kaptam, amelyeknek köszönhetően bepillanthattam a szakmába. Emellett rengeteg cikket, blogot és Facebook-posztot írhattam. A feladatok elvégzése alatt úgy gondolom sok dologban fejlődtem. Ez pedig a legnagyobb százalékban annak köszönhető, hogy nem volt egy pillanatig se elengedve a kezem. Mindig megbeszéltük mit csináltam jól, vagy éppen rosszul és min kéne javítani, hogy jobb legyen. Ezeket a tanácsokat megfogadva sikerült több hibámat és a figyelmetlenségemen is javítanom. Úgy érzem itt tényleges tudással és tapasztalattal gazdagodtam. Csak ajánlani tudom azoknak, akik hasznosan szeretnék és jó környezetben tényleges tudást szerezve eltölteni a szakmai gyakorlatukat.
M. Odett (2019)

 

Az itt töltött hetek alatt sikerült valós tapasztalatokat szereznem egy olyan szakmáról, amit eddig csak előadásokon, papíron keresztül ismerhettem meg. A munkám eredménye nem tűnt el egy irattartó szekrény mélyén, hanem egyből megjelent és hatással volt valós, létező cégekre. Úgy éreztem, tényleg értelmesen és hasznosan telt az idő. És kávét is akkor kell főzni, ha te inni akarsz 🙂
H. Csaba (2018)

 

Bevallom őszintén először nem volt kedvem „ingyen” dolgozni. Aztán eljött az első nap, majd a második, majd a 30. is és rájöttem, hogy többet nyertem, mint a társaim. Nem kávét főztem, hanem fontos munkával segíthettem a céget. Sok dolgot rám bíztak, és sok tapasztalatot szereztem. Fontos embernek éreztem magam, és minden nap tanulhattam valami újat. Mint kezdő munkavállaló ennél többet nem is kívánhattam. Honlapokra írhattam cikkeket, sajtókonferenciát szervezhettem, és elsajátíthattam a marketing alapjait. Van, amit nem lehet pénzzé tenni, és én örülök, hogy itt tanulhattam! Köszönöm mégegyszer! Azóta vezető beosztásban dolgozom egy nagy sport cégnél.
B. Flóra

 

Igazán szerencsésnek érzem magam, hogy a PRove Kommunikációnál tölthettem el a gyakornokságomat, ugyanis ez a bő 3 hónap nem csak a papírok tologatásáról és a más cégek által már jól bevált kávéfőzésről szólt, hanem tényleges lehetőséget kínált arra, hogy ténykedésemmel én is hozzátegyek valamit a cég munkájához, valamint, hogy a későbbiekben rálátással rendelkezzek a szakma valamennyi munkafolyamatára. Emellett a családias hangulat már csak hab volt a tortán. Másnak is ilyen gyakornokságot kívánok!
Sz. Diána

 

A PRove Kommunikációnál egy óriási fejlődésen mentem kereszül, ami nem csak a szakmai tudásom gyakorlati és elméleti gyarapodásában látszódik meg, hanem a személyiségemen is. Nagyon hasznos dolgokat tudtam elsajátítani, továbbá egy olyan világba kaphattam betekintést, ami teljesen más perspektívában mutatta be a vállalkozások életeit az online, illetve az offline téren egyaránt. Folyamatosan motiváltak a rám szabott feladatok, illetve a cikkek írása. Tetszett az is, hogy a helyesírási hibáimért méltó „büntetést” kaptam, sőt még akkor sem voltak rám mérgesek, amikor a második napomon elrontottam az ajtózárat! 🙂 Mindezek is azt bizonyítják, hogy életem egyik lehető legjobb döntését hoztam akkor, amikor ide jelentkeztem gyakornoknak! Köszönöm!
I. Nelli

 

Számomra megtiszteltetés volt a PRove Kommunikációnál lenni, mint kommunikációs gyakornok. Nagyon élveztem az ott eltöltött 4 hónapomat. A légkör nagyon barátságos volt, kedves emberekkel ismerkedtem meg, nyugodt körülmények között lehetett tanulni. Krisztától nagyon sokat tanultam, akire mentoromként tekintettem. Nemcsak a munkámban kaptam Tőle sok segítséget, hanem mentálisan is, mikor szükségem volt rá. Az iskolában leginkább csak a kommunikációs részekről tanultam, mint például az újságírás, és csak érintőlegesen a marketingről, mivel kommunikáció és média felsőoktatási szakképzés szakára jártam.

A gyakorlati időm alatt azonban sikerült a marketinggel, még jobban megismerkednem, így szélesedett a tudásom, ráadásul bepillantást nyerhettem az egy-egy kiállításon való részvétel előkészületeibe és a kirakatrendezésbe is. Megtanultam, hogyan kell blogot feltölteni; tudtam hasznosítani az angol tudásomat, mikor a Tudománypláza oldalára írtam; lehetőségem volt sok-sok cikket, blogot és Facebook-posztokat írni. Az utóbbi gyakorlása során sikerült elsajátítanom, hogyan kell népszerű és jó posztokat írni. Összefoglalva tehát elmondhatom, hogy nagyszerű 4 hónapot töltöttem el a PRove Kommunikációnál, ahol sokat tanultam, nevettem és szórakoztam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki a szakmai gyakorlatát hasznosan és tartalmasan akarja eltölteni!
Sz. Nikolett

 

A PRove Kommunikációnal töltött gyakornokságom fő jellemzője a hasznosítható tudás megszerzése volt, véleményem szerint. Itt nem kavéfőzés vagy ételszállítás a gyakornokok feladata. Ennél a cégnél barátságos környezetben tanulhatják meg a kezdő gyakornokok a marketing és a pr fogásokat és a munka minden csínját-bínját. Akár az online marketing, akár az ügyféllel való kapcsolatteremtés és -tartás területén hasznos és aktuális tapasztalatok szerezhetőek meg. Elsajátítható a kreatív és problémamegoldó gondolkodásmód, ami elengedhetetlen ebben a szakmában. A PRove Kommunikációnál megismerhető a marketingkommunikáció sok területe, valamint az ügyfelekkel való magatartás megfelelő formája. Ez a cég kiválóan alkalmas a releváns tapasztalatok megszerzésére, nemcsak kezdők számára.
R. Krisztina

 

2013-ban kerültem a PRove Kommunikációhoz, hogy kötelező szakmai gyakorlatomat ott töltsem el. Már az első alkalommal kellemes meglepetés ért, amikor nyugodt környezetben, egy fiatal, szimpatikus, közvetlen hölgy fogadott. Úgy éreztem, itt jó helyen leszek, ugyanis a szakmai fejlődés mellett fontos dolognak tartottam, hogy olyan miliőben dolgozhassak, ahova szívesen járok be, mindenféle feszültségektől mentesen, hiszen úgy a munkavégzés is hatékonyabb.

A PRove Kommunikációnál volt szerencsém először élesben kipróbálni, gyakorlatba fektetni mindazt, amit az iskolában megtanultam. Jó érzés volt, hogy teljes értékű munkatársként, olyan feladatokkal lettem megbízva, melyek valóban a szakmámba vágnak; valóságos feladatok, valóságos megrendelőktől, valóságos felelősséggel. Persze a kezem sosem volt teljesen elengedve, mindig megbeszéltük, mit csináltam jól, mit és hogyan lehetett volna jobban. Így ha odafigyeltem és megfogadtam a jó tanácsokat, valóban lehetőségem volt fejlődni.

A legnagyobb élmény számomra egy nagy rendezvény szervezésének munkálataiba való bepillantás volt. Itt megfigyelhettem, hogyan zajlik egy ilyen a valóságban, a tervezéstől az előkészületeken át egészen a kivitelezésig. Természetesen itt is mindent az elejétől kezdve és folyamatában is megbeszéltünk és a véleményemre is kíváncsiak voltak – ez igazán jó érzéssel tölt el egy kezdőt 🙂

Örülök, hogy mint gyakornok olyan helyen tölthettem a gyakorlatomat, ahol tényleges tudással és tapasztalattal gyarapodhattam. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem csupán egy igazolást, hanem igazi fejlődést, gyakorlást akar.
F. Nikolett