Barista képzés - Kávékedvelő? Legyen Ön is Barista! Egynapos (délelőtt elmélet, délután gyakorlat) képzésünk bárki számára lehetőséget biztosít, hogy bepillantson a kávézás, a profi kávékészítés rejtelmeibe.Rajong a kávéért? Vagy egyszerűen csak kávékedvelő? Legyen Ön is barista!

Egynapos (délelőtt elmélet, délután gyakorlat) képzésünk bárki számára lehetőséget biztosít, hogy bepillantson a kávézás, a kávékultúra és a profi kávékészítés rejtelmeibe.

A résztvevők – Tóth Tamás a Magyar Kávétársaság volt ügyvezetője, a Kávépont hálózat tulajdonosa segítségével – az elméleti oktatás során megismerkednek a kávéval, a kávé nemzetközi és hazai történetével, forgalmazásával, termelésével, termőterületeivel, kultúrájával, típusaival és pörkölésükkel, de szóba kerül a kávé egészségügyi szerepe is. Eloszlatjuk a hiteket és tévhiteket.

A különböző kávéfajták kóstolása után a gyakorlati rész több órán keresztül biztosít lehetőséget arra, hogy a profi tejhab-készítés mellett mindenki megtanulja, hogyan kell jó ristrettot, eszpresszót, hosszú kávét, kapucsínót, lattét vagy éppen latte macchiatot készíteni. Mindezeken túl szó esik nagyon fontos technikai és gyakorlati kérdésekről is, mint a kávégépek, darálók és egyéb eszközök használata.

Az elméleti és gyakorlati részt követi a kávé felszolgálásának megtanulása és az egyéni gyakorlás egy képzett szakemberrel. Lehetőség nyílik a kávékészítésre, az illatfelismerésre és saját brand összeállítására is.

A barista képzés végére a résztvevők elsajátítják a tökéletes kávé elkészítésének elméletét és gyakorlatát.

A PRove Kommunikáció ezen képzése csapatépítő tréningként is megrendelhető.