Számos esetben indítanak el a vállalatok olyan projekteket, amelyek komplex szervezeti változásokat eredményeznek. 

Ilyen esetekben nyújtjuk szakértői segítségünket, amivel garantáljuk a változások elfogadását, elfogadtatását és beágyazódását ügyfeleink szervezetébe.

A változásmenedzselés hagyományos programjainak eredményes megvalósításához gyakran évekre van szükség. Módszereinkkel célzottan és az aktuális helyzetnek megfelelően támogatjuk a vállalkozást, éppen ezért célszerű a változás előtt, vagy azzal egy időben foglalkozni a munkavállalókkal. Változás- és válságmenedzsment szolgáltatásunk segítséget nyújt, legyen szó akár irányított szervezeti változásról, stratégiai célok megváltoztatásáról vagy akár optimalizálási program bevezetéséről. Segíteni tudunk a változásvezetési eszközök kiválasztásában, továbbá azok testre szabásában és alkalmazásában is.

Az általunk végzett változásmenedzsment folyamatok első lépéseként pontosan meghatározzuk a változási igényt és a célt, majd ennek megfelelően készítjük el az ütemtervet. Feladataink közé tartozik a változások végigkísérése, valamint a folyamatos visszacsatolás és az elért eredmények mérése is, melyeket mindig a megrendelőinkkel közösen beszélünk át a garantált siker érdekében. Szakértőink könnyen átlátják a különböző helyzeteket, ezáltal könnyebben tudnak segíteni a szervezeti ellenállás leküzdésében is.

Néha a cégvezetők kénytelenek a válságmenedzser szerepét betölteni. Sok esetben elkerülhetetlen a vállalkozásokat érintő drasztikusabb változás, válság. Ilyenkor megoldhatatlannak érzik a felmerülő problémákat és a stressz tönkreteheti a tevékenységüket és a magánéletüket is. Mi abban segítünk, hogy ez semmiképpen se forduljon elő! Hozzájárulunk ahhoz, hogy az általunk támogatott válságmenedzsmenttel kapcsolatos teendőket a gyakorlatban is sikeresen alkalmazni tudják.

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT!