A mindennapok viselkedési alapszabályai kötelező érvényűek valamennyi ember számára. A viselkedéskultúrát tanulni, frissíteni kell, mert a viselkedési szokások folyamatosan alakulnak, mozgásban vannak.

Szakemberek számára fontos gyakorlatot és rutint szerezni a pr és a közszerepléssel kapcsolatos szituációk és mindennapi munkához kapcsolódó viselkedésről.

ProtokollKépzésünk folyamán a hallgatók olyan használható és gyakorlati tudást szereznek, melyet a mindennapi munka során a tárgyalástechnika, az érdekérvényesítés, a nemzetközi protokoll, a kapcsolatteremtés, a sajtóval való bánásmód és a diplomácia területén is érvényesíteni tudnak.

Mai, sokszínű, inter- és multikulturális világunkban egyre nehezebb eligazodni a különböző illemszabályok, azaz a protokoll útvesztőjében. Arról már nem beszélve, hogy a technikai változások, a megváltozott férfi-női szerepek, a közösségi marketing és a modernizáció mind-mind újraértelmezi az illemkönyveket.

Hogyan kell részt venni rendezvényeken, hogyan kell megszervezni hivatalos ceremóniákat? Hogyan viselkedjünk hivatalos összejöveteleken?

Helyzetgyakorlatok és megbeszélések eredményeként a résztvevők a magán és a hivatali szférában is képesek lesznek konkrét szituációk tökéletes megoldására.