2009.04.16. in vezetői tanácsadás

Tréningezd nőiességedet!

sok nő találja magát szemben az újrakezdés nehézségeivel, valamint a karrier és a család összeegyeztethetőségének problémájával

Szeretnél hódító lenni, helyt állni többféle női szerepedben? Életed új szakaszában nem tudsz megbirkózni a problémákkal? Fordulj trénerhez, és hozd ki a legtöbbet magadból!

Neked is vannak rejtett erőforrásaid, kihasználatlan tartalékaid, pozitívumaid és kezelhető, formálható negatív tulajdonságaid is. A kérdés csak az, hogyan élsz velük.

Találd meg magad!

Tréningezd nőiességedet!Mindenki vágyik a boldogságra. Arra, hogy harmóniában éljen önmagával és a környezetével, hogy elégedett legyen a magánéletével, a karrierjével és lénye minden részével. A fiatalabbak még azt remélik, az élet mindent elrendez. Az idősebbek tudják, hogy a boldog percekért keményen meg kell dolgozni. A legfontosabb, hogy az akadályok ellenére össze tudd egyeztetni női szerepeidet: a szakmádban és a magánéletedben is sikeres legyél, megtaláld a helyed, mint társ, feleség, anya, nagymama, háziasszony.

Lélekprogram és külső megújulás

Ma már tréningek, tanfolyamok egész sora ajánlkozik a bizonytalan és a tudatosan változni akaró nők megszépítésére, testi-lelki megújítására. 2005 óta egy magas színvonalú, jogvédett tematikájú módszert is választhatnak a nők, amely coaching-technikával (azaz tréner vezetésével) segít. A neve nőiesség-coaching. A lényege a nőiesség érzetének fejlesztése, tökéletesítése és új, pozitív magatartásformák tudatosítása, megerősítése.

Az egyéni vagy csoportos programok jelen-, jövőorientáltak és megoldásközpontúak. A foglalkozásokon belülről kifelé haladnak a résztvevők. S mivel az egyéni adottságokból, jellemvonásokból megfelelő erőforrások aktivizálásával indul el a belső, pozitív változás, sokaknál előtérbe kerül a külső megújulás igénye. Ezért a nőiesség-coachingon belül – szervesen kapcsolódva a „lélekprogramokhoz” – szó esik az egyéniséghez illő stílusról, az ideális ruhatár kialakításáról, az előnyös sminkről. Stílustanácsadó, fotós, kozmetikus, edző, orvos és dietetikus segít ebben. A nőiesség-coaching azoknak is hasznos, akik szeretnék megőrizni fiatalos külsejüket és megtartani ideális testsúlyukat. Hiszen ez egy komplex eszközrendszer, amely különféle technikákkal és edzésekkel segíti a szervek egészséges működését, a bőr és az arc fiatalítását. Az Én és a fogyás, illetve az Én és a szépségápolás nevű program a különféle módszerek, és termékek között segít eligazodni, megtalálni az egyén számára szükséges és hatásos fajtát.

Az újrakezdés kapuja

Kiss Andrea a nőiesség-coaching program megalkotója, a BLC Tréning & Coaching Center Kft. ügyvezetője szerint sok nő találja magát szemben az újrakezdés nehézségeivel, valamint a karrier és a család összeegyeztethetőségének problémájával.

Tréningezd nőiességedet!– Vannak olyan életkori sajátosságok, vagy hirtelen jelentkező egyéni problémák, amelyek megoldásában sokat segíthet a trénerrel való együttműködés. A változásnak, akár kezdeményezői, akár szenvedő alanyai vagyunk, számos sikertényezője lehet. Vagy tudatosan figyelünk rájuk, hogy a legoptimálisabb eredményt hozzuk ki belőlük, vagy megsebezve kesergünk a folyamat végén. A nőiesség-coaching azoknak segít, akiknek le kell zárniuk egy életszakaszt, például befejeződött egy kapcsolatuk, vagy valamilyen tragédiát éltek át, és az újrakezdés kapujában állnak.

– A női vállalkozók mellett a pályakezdők és a gyesről visszatérők is gyakran önmaguk gyengeségének tekintik, ha segítséget kérnek – mondja Kiss Andrea. – Nekik álláskeresési stratégiát tanítunk, és szakmai önismeretüket is fejlesztjük. Feltérképezzük a releváns munkaerőpiac helyzetét, a versenytársak tudását, vagy azt, hogy mi okozza a vezetői és a női szerep konfliktusát.

– Milyen változásokat éltek meg az eddigi résztvevők?

– Coachként titoktartás kötelez, így csak általános példákat mondhatok. Egy hölgy a három hónapos önbizalom-fejlesztő és nőiességerősítő program után étteremben ebédelt. Az asztalához ülő férfi élete nagy szerelme lett. Egy másik résztvevőnk, aki a válása után gyerekével egyedül maradt, mindenkiben ellenséget látott. Ő a tréning segítségével kommunikációs stílusán változtatott, és a kurzus után két hónappal eljegyezték. Sokan nagy súlyfeleslegtől szabadultak meg, kitartásuk, akaraterejük követendő példa.

– Mi jellemzi az ilyen típusú önfejlesztést?

– A siker függ az előzetes őszinte beszélgetéstől. Ekkor ismerem meg a jelentkező személyiségét és céljait. Ezután döntjük el, hogy együttműködünk-e. Speciális esetekben (például mentális zavar, gyógyszerkezelés, drogprobléma) más szakembert javaslok. Feltárjuk a jelenlegi helyzetet, feltérképezzük, hogyan élte meg a múltban a nőiesség életszakaszait. Majd személyre szabott programtervet készítünk, meghatározzuk a közös célokat, megbeszéljük a nehézségeket, és nekilátunk a munkának, ami általában három hónapig tart heti rendszerességgel. Hangsúlyos a gyakorlatba ültetés, az erre fordított idő és a tréning utáni utókövetés. Saját tapasztalatból tudom: a tanultak lassan ivódnak be, aki nem küzd meg érte, vagy új szokásait nem gyakorolja, az elveszíti őket. Főiskola mellett modellkedtem, dolgoztam szépségverseny rendezői stábjában, majd hazai és külföldi diplomák megszerzése után végérvényesen a gazdasági élet felé fordultam. Éveken át magamnak sem ismertem el, mennyire hiányoznak a mindennapi női dolgok.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =