2021.02.23. in marketing és pr

A Microsoft megvásárolná a Pinterestet?

A Pinterest tőzsdei értéke 51 milliárd dollár, így a Microsoft érdeklődése nem okoz nagy meglepetést.

A Pinterest felkeltette a Microsoft érdeklődését, ahogyan erről februárban a Financial Times is beszámolt.

Már több egyeztetésre is sor került a két fél képviselői között a Pinterest megvásárlásával kapcsolatban. Viszont a tárgyalások nemrég megszakadtak. Egy ideje köztudott, hogy a világ egyik legnagyobb, internetes képmegosztásra épülő közösségi platformja iránt rendkívüli érdeklődést mutat a Microsoft.

Az Edge böngészőbe integrált Gyűjtemények funkció a legjobb bizonyíték erre.

Ugyanis ennek köszönhetően a böngészőben lehetőség van a Pinterestről származó javaslatok megjelenítésére a szoftverben. A Pinterest értéke az elmúlt esztendőben egyébként is drasztikusan megnőtt. A szolgáltatás képes volt jól profitálni a koronavírus-járványból. A 2020-as évben több mint 100 millió új felhasználó regisztrált a Pinterestre. Jelenleg összesen 459 millió aktív felhasználója van, tőzsdei értéke pedig 51 milliárd dollár.

A koronavírus-járvány kirobbanása óta a Pinterest részvényeinek értéke hétszeresére nőtt, piaci értéke pedig 600 százalékkal emelkedett.

Azt egyelőre nem tudni, miért nem sikerült megállapodnia a két félnek, ám sokak szerint az a legvalószínűbb, hogy a Microsoft nem ajánlott elég pénzt a platformért. Ugyanakkor érdemes figyelembe venni azt is, hogy a Pinterest egyike az utolsó független szolgáltatásoknak, melyek nincsenek rászorulva egy óriáscég pénzére. Így nagy lehet a valószínűsége annak is, hogy a Pinterest ragaszkodik ehhez a függetlenséghez. A Microsoft egyébként 2020-ban megpróbálkozott a szintén rendkívül népszerű TikTok felvásárlásával is, ám a zenés-videós applikáció tulajdonosa, a Bytedance ezt visszautasította.

Eddig sem a Microsoft, sem a Pinterest részéről nem érkezett semmilyen kommentár a Financial Times információit illetően.

A Pinterest tőzsdei értéke 51 milliárd dollár, így a Microsoft érdeklődése nem okoz nagy meglepetést.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + tizenegy =